U bent hier: Alles over BelgiŽ / bezienswaardigheden / musea, kerken & kastelen

top 10 bezienswaardigheden
BelgiŽ reisinformatie
het weer in BelgiŽ

BelgiŽ:
 ● algemene informatie
 ● winkelen

Bezienswaardigheden:
 ● musea, kerken & kastelen
   Abdij van Stavelot
   Aquarium - Museum
   Burcht Reinhardstein
   Huis der Wetenschappen
 ● natuur & dieren
 ● pretparken
 ● overige bezienswaardigheden

Streken:
 ● Ardennen
 ● Belgische Kust

Plaatsen:
 ● Antwerpen
 ● Brugge
 ● Brussel
 ● Doornik
 ● Durbuy
 ● Gent
 ● Hasselt
 ● Ieper
 ● Kortrijk
 ● La-Roche-en-Ardenne
 ● Leuven
 ● Luik
 ● Marche-en-Famenne
 ● Mechelen
 ● Oostende
 ● Wťris

Meer informatie over BelgiŽ:
 ● sites over BelgiŽ

© alle rechten voorbehouden - Dimi3

Bezienswaardigheden in BelgiŽ: musea, kerken en kastelen in BelgiŽ

Musea in BelgiŽ

BelgiŽ telt honderden musea, van klein tot groot, die hun collecties aan het publiek willen tonen. De musea gaan over uiteenlopende onderwerpen. Natuurlijk zitten hier een aantal onderwerpen tussen die als typisch Belgisch beschouwd kunnen worden, zoals het Frietmuseum en het Chocolademuseum. Sommige steden zoals Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent herbergen zoveel musea dat je minstens een week nodig hebt om ze allemaal te bezoeken. Houd er rekening mee dat veel musea in BelgiŽ op maandag gesloten zijn. Uitzondering zijn vaak Paasmaandag en Pinkstermaandag. Ook op 25 december (in BelgiŽ Kerstmis - in Nederland Eerste Kerstdag) en 1 januari (Nieuwjaarsdag) zijn de meeste musea gesloten.

Kerken in BelgiŽ

In het overwegend Rooms-katholieke BelgiŽ staan veel kerken. Vrijwel ieder dorp heeft wel een kerk en de meeste steden hebben veel kerken. Uitschieter is Gent dat meer dan veertig kerken telt. Bijzonder is de Basiliek van Koekelberg die tot de grootste kerken ter wereld behoort. Een aantal kerken stammen uit de middeleeuwen. BelgiŽ telt zeker tientallen kerken die vanwege uiteenlopende redenen het bezoeken meer dan waard zijn. Sommige zijn vrij toegankelijk, voor een aantal kerken moet je entree betalen.

Kastelen in BelgiŽ

In BelgiŽ staan meer dan achthonderd kastelen, al dan niet intact. Soms is er sprake van een ruÔne. Een redelijk groot deel van de kastelen in BelgiŽ is privťbezit. Vaak zijn ze dan niet of beperkt toegankelijk voor het publiek. Sommige kastelen laten op een aantal dagen wel bezoek toe. Met de opbrengsten hiervan kunnen ze de onderhoudskosten financieren. Een aantal kastelen heeft wel hoofdzakelijk een toeristisch doel. Deze kastelen en burchten zijn vaak gedurende vrijwel het hele jaar te bezoeken. Niet zelden zijn ze dan ingericht als museum.

Musea, kerken en kastelen op deze site

Abdij van Stavelot
Aquarium - Museum
Burcht Reinhardstein
Huis der Wetenschappen

BelgiŽ...  heerlijk genieten bij de zuiderburen!