U bent hier: Alles over BelgiŽ / bezienswaardigheden / pretparken

top 10 bezienswaardigheden
BelgiŽ reisinformatie
het weer in BelgiŽ

BelgiŽ:
 ● algemene informatie
 ● winkelen

Bezienswaardigheden:
 ● musea, kerken & kastelen
 ● natuur & dieren
 ● pretparken
   Bobbejaanland
 ● overige bezienswaardigheden

Streken:
 ● Ardennen
 ● Belgische Kust

Plaatsen:
 ● Antwerpen
 ● Brugge
 ● Brussel
 ● Doornik
 ● Durbuy
 ● Gent
 ● Hasselt
 ● Ieper
 ● Kortrijk
 ● La-Roche-en-Ardenne
 ● Leuven
 ● Luik
 ● Marche-en-Famenne
 ● Mechelen
 ● Oostende
 ● Wťris

Meer informatie over BelgiŽ:
 ● sites over BelgiŽ

© alle rechten voorbehouden - Dimi3

Bezienswaardigheden in BelgiŽ: pretparken in BelgiŽ

Pretparken in BelgiŽ

In BelgiŽ vind je een aantal pretparken en themaparken die voor jong en oud plezier brengen. Twee oudere parken zijn Bobbejaanland en Walibi, die al decennia lang een populair dagje uit zijn in BelgiŽ. Eind vorige eeuw zijn daar de Plopsa parken van Studio 100 aan toegevoegd. Het allereerste Plopsapark verrees in De Panne, een kustplaats vlak bij de grens met Frankrijk. Plopsaland De Panne is geheel gebaseerd op de vele bekende figuren die de afgelopen jaren onder de vlag van Studio 100 bedacht zijn, zoals Kabouter Plop, Piet Pieraat en Mega Mindy. Inmiddels zijn er meerdere Plopsa-parken verrezen in BelgiŽ.

Openingsdagen

De meeste pretparken zijn niet het hele jaar geopend. Parken die wel het hele jaar open zijn, zoals Plopsa Indoor Hasselt, zijn meestal niet alle dagen van het jaar geopend. Vaak zijn in de wintermaanden de indoorparken alleen in het weekeinde, op woensdagen en tijdens vakanties geopend. De schoolvakanties in BelgiŽ lopen vaak niet gelijk met die in Nederland. Het is daarom van belang om vooraf op de officiŽle sites van de pretparken te kijken of ze op de dag dat je ze wilt bezoeken wel geopend zijn. Dat voorkomt onnodige reistijd en teleurgestelde kinderen.

Kortingen

Soms zijn er speciale kortingsbonnen te verkrijgen voor pretparken. Deze vind je in magazines, op internet en soms bij de  toeristenbureau's. Soms wordt er ook korting gegeven als je je kaartjes vooraf via internet aanschaft. Het voordeel kan soms wel oplopen tot maar liefst tien euro per persoon. Kijk ook eens bij de veilingsites. Soms worden daar ook entreekaarten voor pretparken geveild. Als je geluk hebt kun je voor weinig geld een dagje weg met je gezin.

Extra kosten

Behalve de vaak aanzienlijk hoge entreeprijzen zijn er vaak ook nog extra kosten. Zo moet je voor een parkeerplaats voor een auto betalen, zijn plattegronden van de parken nog maar zelden gratis en zijn er allerlei manieren om te proberen nog wat extra geld uit de zak van de bezoekers te kloppen. Zo heb je de Banana Battle in Bobbejaanland waar je hoogstwaarschijnlijk zeiknat uitkomt. Het gebruik van de droogcabine om enigszins droog je tocht door het pretpark te kunnen vervolgen kost je enkele euro's.

Pretparken op deze site

Bobbejaanland

 

BelgiŽ...  heerlijk genieten bij de zuiderburen!