U bent hier: Alles over BelgiŽ / bezienswaardigheden / pretparken / Bobbejaanland

top 10 bezienswaardigheden
BelgiŽ reisinformatie
het weer in BelgiŽ

BelgiŽ:
 ● algemene informatie
 ● winkelen

Bezienswaardigheden:
 ● musea, kerken & kastelen
 ● natuur & dieren
 ● pretparken
   Bobbejaanland
 ● overige bezienswaardigheden

Streken:
 ● Ardennen
 ● Belgische Kust

Plaatsen:
 ● Antwerpen
 ● Brugge
 ● Brussel
 ● Doornik
 ● Durbuy
 ● Gent
 ● Hasselt
 ● Ieper
 ● Kortrijk
 ● La-Roche-en-Ardenne
 ● Leuven
 ● Luik
 ● Marche-en-Famenne
 ● Mechelen
 ● Oostende
 ● Wťris

Meer informatie over BelgiŽ:
 ● sites over BelgiŽ

© alle rechten voorbehouden - Dimi3

Pretparken in BelgiŽ: Bobbejaanland

Bobbejaanland

In de provincie Antwerpen ligt attractiepark Bobbejaanland. Het park is ooit door de Belgische gitarist-zanger Bobbejaan Schoepen bedacht en opgezet. Op 31 december 1961 opende Bobbejaanland haar deuren bij het plaatsje Lichtaart. Oorspronkelijk is Bobbejaanland opgezet als een combinatie van attractiepark waar vooral ook veel shows gegeven werden. In de afgelopen decennia is het park meerdere keren voorzien van nieuwe attracties en is het showelement iets naar de achtergrond verdreven. Dat zal vooral ook te maken hebben met overname van Bobbejaanland door buitenlandse investeerders, enkele jaren voor de door van de oorspronkelijke oprichter Bobbejaan Schoepen. De gasten die al langere tijd in Bobbejaanland komen vinden dat het park gewoon met zijn tijd meegegroeid is, maar wel de ziel van Bobbejaan Schoepen nog met zich meedraagt. Wat wel typisch voor Bobbejaanland is, is het feit dat er geen duidelijk herkenbaar thema binnen het park terug te vinden is. Het park is een verzameling van attracties, winkels en horecagelegenheden waarvan de locatie de enige bindende factor is.

Attracties

Een groot deel van de attracties zijn weinig uniek. Ze zijn in andere vormen terug te vinden in andere pretparken. Toch is er wel vaak een andere invalshoek aangegeven. Zo vormen waterattracties nog steeds een belangrijk onderdeel van het park. Wie rapid river El Rio uitprobeert die zal zeker direct de gelijkenis met de Piranha in de Efteling herkennen. Het unieke element in El Rio is de draaikolk, waarbij je met je bootje de draaikolk ingezogen wordt. De afgelopen jaren zijn er heel wat attracties verdwenen die plaats gemaakt hebben voor nieuwe attracties. Zo hebben de wat verouderde kermisattracties zoals de Breakdance en Calypso plaatsgemaakt voor veel modernere attracties zoals de Sledge Hammer en de Fly Away. Voor liefhebbers van achtbanen is er inmiddels ook volop keuze in Bobbejaanland.

Over het algemeen zijn de wachtrijen bij de verschillende attracties van acceptabele lengte. Zeker op de minder drukke dagen hoef je zelden echt lang te wachten bij een attractie. Wel zie je dat de wachtrijen bij de meer spectaculaire attracties (achtbanen en thrillseekers) vaak langer zijn dan andere.

Shows

Het aantal shows dat gegeven wordt in Bobbejaanland is afhankelijk van wanneer je het pretpark bezoekt. Sommige shows worden alleen maar in de zomer vertoond, sommige shows alleen tijdens weekeindes, feest- en vakantiedagen en sommige shows alleen binnen een vrij korte periode. Op de website van Bobbejaanland kun je exact zien welke shows er binnen een bepaald jaar vertoond worden en wanneer deze exact gegeven worden.

Eten & drinken

Helaas onderscheidt Bobbejaanland zich wat betreft de horeca niet in positieve zin van andere pret- en attractieparken. Het aanbod van eten bestaat vooral uit weinig verantwoord voedsel met vrij veel calorieŽn die vooral uit vetten en koolhydraten gehaald worden. Friet, pizza, worst, hamburgers en andere snacks zijn gerechten die je op veel plekken in het park tegenkomt. Voor het eten en drinken betaal je ook nog eens de hoofdprijs. In vergelijking tot het vaak als duur bestempelde Disneyland Parijs is Bobbejaanland zelden goedkoper, soms zelfs duurder. De prijs-/kwaliteitverhouding is dan ook diep triest. Wie van lekker belegde broodjes houdt die kan deze het beste van thuis meenemen. Dat is iets wat je overigens vrij veel gasten ziet doen: zelf eten en drinken meenemen.

Voor wie bedoeld?

Bobbejaanland is geschikt voor vrijwel alle leeftijden. Houd er wel rekening mee dat er voor redelijk wat attracties een minimum lengte is. Ook zijn er redelijk wat attracties waarbij kinderen tot een bepaalde lengte begeleid dienen te worden door ten minste ťťn volwassene. Over het algemeen spreekt Bobbejaanland zowel jongere als oudere kinderen aan. Voor mensen met een beperking (zg. "mindervaliden") is het park over het algemeen prima te bezoeken. Het park is voorzien van speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten, is over het algemeen prima te doen met een rolstoel en heeft vaak speciale rolstoelingangen bij attracties.

Parkeren

Rondom Bobbejaanland liggen er een aantal parkeerterreinen. Autobussen parkeren daar gratis. Auto's moeten betalen voor het parkeren van de auto. Voor fietsers is er een gratis fietsenstalling.

Meer informatie

Bobbejaanland in beeld & woord
Bobbejaanland officiŽle site

 

BelgiŽ...  heerlijk genieten bij de zuiderburen!